0222 - 317 472 post@quintys.nl

Schuif aan en laat

je meeslepen door

de smaken

 

Reserveer een tafel

Menu

Uiteraard heb je onze menukaart met hoofd- en bijgerechten, waarop alle Quinty’s favorites staan. Daarnaast is er een ruime menukaart met bites (ook vega en vegan). Kleine hapjes met grote smaken. Door hapjes te serveren, geniet je van meer smaken en meer verrassende combinaties. De bites zijn perfect voor de kleine eter of juist de Bourgondische eter die lang wil tafelen. Onze inspiratie komt vanuit de hele wereld, maar geven we vaak een Texels tintje.

De bites zijn de hele dag te bestellen. Twee bites staan gelijk aan ongeveer één voorgerecht. Wil je maar één bite of wil je juist de hele tafel vol zetten met hapjes? Alles mag. Ze zijn ook te combineren met de gerechten van de menukaart met hoofdgerechten.

Gesloten

Deze is verborgen

Lunch

PINSA’S

Pulled chicken, uit de oven – 12,5
zoetzure rode ui – guacamole – rucola – tomaat

Mozzarella, uit de oven – 12,5
pesto – tomaat – rucola – pijnboompitjes

Uit de zee – 14,5
gerookte zalm – roze garnalen – kappertjes

Carpaccio – 13,5
rucola – pijnboompitjes – pestomayonaise

BURGERS

Runderburger, Black Angus – 23,5
Cheddarkaas – bacon – relish van tomaat en ui

Kimchi Burger VEGAN – 21
uienchutney – vegan cheddar – chipotle mayonaise

BORRELHAPJES

Oriëntaalse garnalen kroketjes – 8,5
4 stuks

Runderbitterballen – 10
7 stuks

Bittergarnituur – 10
8 stuks

Vegan bittergarnituur – 10
6 stuks

Frites – 5

Zoete aardappel frites – 6

Parmasaanse frites – 8,25
gegratineerd

ZOET

Appelgebak – 4,25
slagroom

Chocolade Brownie – 6
karamelsaus

Zomerse roomijs coupe – 8
passievrucht – pandan – kokos

Texelse koffie compleet – 12
keuze uit; koffie, thee of cappuccino Texels juttertje en 4 zoete lekkernijen

Liever een lunch met een bite?
De bites zijn de gehele dag te bestellen. Zie hieronder onze aparte bites kaart!

 

Bites

VLEES

Honey Garlic Chicken 9
Sappige kipdij gemarineerd in een zoete honingknoflooksaus, verfijnd met limoenblad en afgemaakt met knapperige knoflook.

Chicken Crispy Gyoza 7
Krokante kipdumplings met een smaakvolle sesamponzu dip en een pittige hint van chili.

Steak Tartare* 12
Perfect bereidde steak tartaar, geserveerd met een gezouten eidooier, frisse little gem en romige dragonmayonaise. Een luxe klassieker.

Spareribs on the Bone 9
Verrukkelijk mals en sappig, met keuze uit BBQ of spicy marinade, afgemaakt met zwarte knoflookaioli en frisse bosui. Een ware traktatie voor ribliefhebbers.

Texels Lam (wisselend) dagprijs
Dagvers bereid, met wisselende kooktechnieken die de volle smaak van Texels lam naar voren brengen. Elke bereiding biedt een nieuwe culinaire ervaring. Langzaam

Gegaard Buikspek 8
24 uur gegaard voor de ultieme malsheid, geserveerd met een zoete rode uienchutney en een knapperige notencrumble.

Carpaccio 8
Fijne plakjes ossenhaas, geserveerd met geroosterde pijnboompitten, pittige rucola en een verse pestodressing. Subtiel en verfijnd.

VIS

Tempura Garnalen 8
Knapperige tempura garnalen met een frisse wakamé salade en een ponzu dip en wasabi.

Fish & Toast 9
Luxe brioche, belegd met een salade van verse zalm, krab en Hollandse garnalen.

Crispy Zalm Bite 9
Krokante sushi-rijst, afgemaakt met zalm, pittige Kewpie mayo en een vleugje jalapeño voor wat extra pit.

Gefrituurde Ansjovis 7
Krokant gefrituurde ansjovis, geserveerd met frisse limoen en een pittige harissamayonaise.

Gerookte Haring & Rode Biet 8
Delicaat gerookte haring gecombineerd met rode biet, sappige peer, bieslook en knapperige pistachenoten. Een bijzondere combinatie van aardse en frisse smaken.

Blikje kaviaar 30
Met een wafel van aardappel.

Oesters 5 p.s.
– Naturel met limoen.
– Asian met een verfijnde oosterse dressing.
– Frans met een verfrissende granita.

VEGA & VEGAN

Bloemkool Bites VEGA 7
Knapperige bloemkoolbites in een zoet-pittige chili-honingsaus, afgemaakt met sesamzaad en frisse bosui.

Nacho Cheese VEGA 8
Knapperige tortilla chips, rijkelijk gegratineerd met kaas en afgetopt met smaakvolle dips. Comfort food op zijn best.

Bruschetta VEGAN 7
Knapperige toast met verse tomaat, geroosterde pijnboompitjes en basilicum.

Bruschetta & Burrata VEGA 9
Gebakken bruschetta met romige burrata, zongerijpte tomaten en een vleugje balsamico. Ook beschikbaar als vegan optie.

Geroosterde Knolselderij VEGAN 7
Geroosterde knolselderij, geserveerd met romige vegan kaas, zoete pompoen en knapperige pijnboompitten. Een verfijnde plantaardige creatie.

Kaasplateau VEGA 12
Een zorgvuldig geselecteerd kaasplateau met een divers assortiment van het beroemde Kaasfort Amsterdam. Perfect voor de echte kaasliefhebber.

Crispy Vegetable Gyoza VEGAN 7
Knapperig gefrituurde gyoza gevuld met groenten, geserveerd met een sesam-ponzu dip en een vleugje chili voor extra smaak.

Polenta & Pulled Mushroom VEGAN 8
Knapperige polenta met een rijke topping van pulled mushroom, afgemaakt met truffel en gekarameliseerde ui. Een verrassend smaakvolle combinatie.

Hartige Cheesecake VEGA 8
Een hartige twist op de klassieke cheesecake, met romige geitenkaas, zoete uienchutney en een knapperige notencrumble. Onverwacht lekker!

STARTERS

Rustiek brood 7
Winter dipje – roomboter – zout

Bruschetta 7
Knapperige toast met verse tomaat, geroosterde pijnboompitjes en basilicum.

Uiensoep 8
Rijkelijk gegratineerd met romige oude kaas – een warme, smaakvolle klassieker.

Wisselsoep 7
De bediening vertelt het u graag.

Hoofdgerechten

VLEES

Texelse Rundersteak 28
Het liefst medium/rare gebakken steak van Texels rund, geserveerd met een roomsaus van paddenstoelen of een kruidige knoflookjus.

Meatlovers 29
Een royale selectie van mals gebakken biefstuk, sappige kippendij en perfect gegaarde spareribs. Het ultieme vleesgerecht. 300 gram.

Texels Lam (wisselend) dagprijs
Dagvers Texels lam, bereid met wisselende technieken om de authentieke smaken van het vlees naar voren te brengen. Een gerecht voor de echte fijnproever.

Spareribs on the Bone 28
Sappige spareribs sous vide gegaard, met de keuze tussen BBQ of Spicy marinade, geserveerd met een romige zwarte knoflook-aioli. Onweerstaanbaar voor ribliefhebbers.

Rundersucade 28
Langzaam gegaarde rundersucade, geserveerd met seizoensgroenten en een kruidige jus. Smelt in de mond.

VIS

Gebakken Zalmfilet 27
Op de huid gebakken zalm, geglaceerd met een honing-sojaglazuur, geserveerd met seizoensgroenten en botersaus.

Catch of the Week dagprijs
Vraag naar onze verse vangst van de week, speciaal bereid door onze chef. Een culinaire verrassing uit de zee.

VEGA EN VEGAN

Geroosterde Knolselderij 20
Geroosterde knolselderij, perfect gecombineerd met vegan kaas, pompoen en knapperige pijnboompitten. Een gerecht vol pure, plantaardige smaken.

Winter Curry 21
Een verwarmende Indiase curry met panirkaas (specifieke Indiase kaas), geserveerd met een kruidige tomatensaus en vers naanbrood.

Paddenstoel Bourguignon 22
Een rijke, vegan versie van de klassieke bourguignon met gestoofde paddenstoelen en groenten, geserveerd met knapperige polenta frites. Een hartverwarmende maaltijd.

Kids

Kids gerechten tot 12 jaar.

Broodje hamburger – 12
Frietjes – sla – ketchup – mayo

Kipnuggets – 9,5
Frietjes – mayo

Frikandel – 9
Frietjes – mayo

Pasta Bolognese – 12
Tomatensaus – kaassnippers

Kibbeling – 9,5
Frietjes – mayo

Kids AVG’tje – 12
Krieltjes – vis, vlees of vega – Seizoensgroente

Kids Dessert – 6,5
Vanille en chocolade ijs

On the side

Frites 5

Zoete aardappel frites 6

Frites met Parmezaanse kaas 7

Zoete frites met Parmezaanse kaas 8

Seizoensgroente 6

Groene salade 6

Desserts

Crème Brûlée Parfait 8
Een fluweelzachte parfait met de subtiele smaak van crème brûlée, geserveerd met frisse peer, dukkah en een gel van duindoorn.

Dubai Chocolate Cheesecake 9
Romige chocolade cheesecake met een knapperige kunefe bodem en pistachenoten. Een luxe verwennerij.

Coupe Monchou 8
Vanille ijs met een parfait van roomkaas gecombineerd met Bastogne crumble en zoete Amarena-kersen. Een nostalgische traktatie in een moderne uitvoering.

Wisselend Taartje 8
Wisselend, vegan dessert, geserveerd met vegan ijs. Een heerlijke plantaardige zoete afsluiter.

Vanille IJsje 5
Een bolletje vanille-ijs, afgemaakt met een toefje slagroom. Eenvoudig en heerlijk.

Affogato 6
Romig vanille-ijs overgoten met een shot verse espresso. Simpel en verfijnd.

Espresso Martini 11
Een geshakete Espresso Martini: voor de perfecte afsluiting van je diner.

Kaasplateau* 12
Een zorgvuldig geselecteerd kaasplateau met een divers assortiment van het beroemde Kaasfort Amsterdam. Perfect voor de echte kaasliefhebber.

Bieren

Bieren van de tap

Hertog Jan 0,28L./0,45L. – 4/6,6
Brouwerij TX, Donkerblond 0,25L./0,5L. – 5,1/8
Texels Tuunwal Tripel 0,3L./0,6L. – 5,1/8
Wisseltap, Brouwerij Texels, 0,3L./0,6L. – 5,1/8

Brouwerij TX (blikje)

TX Hopblond – 5,5
TX IPA – 5,5
TX Tropical Neipa – 5,5

Brouwerij Texels (flesje)

Texels Springtij
– 5,5
Texels Skiller Wit – 5,5
Texels Donderstien Dubbel – 5,5
Skuumkoppe 0.0% – 5,5

Bieren van de fles

Hoegaarden Radler
– 4,5
Franziskaner Weissbier 0,5L. – 6,5
Gouden Carolus Classic – 5,5
Gouden Carolus Tripel – 5,5
Corona – 5,5
Hop zij met ons (glutenvrij) – 6
Liefmans fruitbier – 5

Bieren 0.0%

Heineken 0.0% van de tap
– 4,5
Hoegaarden Radler 0.0% – 4,5
Franziskaner Weissbier 0.0% 0,5L. – 6,2

Cocktails & Gin TONICS

-GIN TONICS-

Stokerij TX Duindoorn & Vlierbloesem Gin 11,5
Double Dutch Indian Tonic – Grapefruit – munt

Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin – 11,5
Double Dutch Indian Tonic – gember

Pienaar & Son Empire Botanicals Gin – 11,5
Double Dutch Pommegranate & Basil Tonic – kaneel

-COCKTAILS-

Espresso Martini – 11
Pornstar Martini
– 11
Mojito – 11
Negroni – 11
Clover Club – 11

-STOKERIJ TX COCKTAILS-

TX Paloma – 10
TX Jenever – limoen – double dutch pink grapefruit soda

TX Mule – 10
TX Wodka – limoen – angostura bitters – double dutch ginger beer

To share
Quinty’s TX Pitcher, 1 Liter
– 29,5
TX Gin – TX kers & cranberry likeur – prosecco – rose lemonade

-SPRITZERS-

Aperol Spritz – 9
Limoncello Spritz
– 9
TX Kers & Cranberry
– 9
Hugo, vlierbloesem
– 9

-MOCKTAILS 0%-

Nojito 0% – 9,5
Aperol Spritz 0%
– 9,5
Spiced Mule 0%
– 9,5
Pornstar Martini 0%
– 9,5

Wijnen

-WIT-

Pinot Grigio – San Vigilio – 5,5/27,5
Spanje – sappig en harmonieus

Verdejo – Torre de Vejezate – 5,75/28,75
Spanje – heerlijk fruitig, onze allemansvriend!

Viognier – Nore – 6,25/31,25
Frankrijk – perzik, abrikoos en voorjaarsbloemen

Chardonnay Reservé – Dom Doriac – 7,5/37,5
Frankrijk – 12 maanden houtrijping, heerlijk vol

0.0% Chardonnay  – Montusan – 5,5/27,5
Frankrijk – alcoholvrij, 100% chardonnay druif
Wel de beleving, niet de kater!

Sauvignon Blanc – Waka – 40
Nieuw-Zeeland – Marlborough
Mooi tropisch en een krachtig boeket. Stuift je glas uit!

Grüner Veltliner – Schloss Gobelsburg  – 40
Oostenrijk – rijk aan mineralen, speels karakter

Vermentino – Mesa – 42
Italië – wit fruit, volle body
Perfecte pairing bij onze gamba’s!

Chardonnay – Cloud Break – 45
Californië – Vol & vet. Bernardus style
Voor de liefhebber van het stevige werk

Pinot Gris – Apostelhoeve Maastricht – 48
Nederland – Levendige zuren, zacht en romig
Topper van Nederlandse bodem!

Sancerre – Gerard Fiou58
Frankrijk – groene appeltjes, delicaat en klassiek
Perfecte pairing bij onze coquilles!

Chassagne Montrachet 98
Frankrijk – Bourgogne, Finesse, Botertje, Feestje!

-ROSE-

Pinot Grigio Blush – San Vigilio – 5,5/27,5
Spanje – fruitig, soepel, echte terrastopper!

Grenache – Provence Coteaux D’Aix – 7,75/38,75
Frankrijk – Bloemig & vol. Prachtige Provence rosé

Miraval – Cote de Provence – 52
Frankrijk – Veel rood fruit, mooi in balans.
Brad Pitt’s rosé. Prijs winnaar!

-BUBBELS-

Prosecco – Valento 6,5/32,5
Italië – appeltje, citrus, fijne mousse

Champagne – Brice Heritage XIX 12,5/60
Frankrijk – Brut, joie de vivre!

Champagne – Ruinart – Blanc de Blancs  – 150
Frankrijk – Cuvée, elegant & harmonieus, zachte mousse
Van het oudste champagne wijnhuis ter wereld

-ROOD-

Merlot – San Vigilio – 5,5/27,5
Spanje – mooi balans, fruit & fris

Primitivo – Campo di Marzo – 6,25/31,25
Italië – pruimenjam, sappig, soepel

Grenache – Borsao – 7/35
Spanje – Intens boeket & rijp fruit. Spaanse topper!

Cabernet Sauvignon – Mr. Wisdom – 40
Californië – cacao, vanille. allemansvriend!

Chianti Suprioire DOCG – San Lorenzo – 40
Italië – fijne, ronde 100% sangiovese

Pinot Noir – Domaine Martinolles – 45
Frankrijk – elegant, zacht en veel rood fruit
perfecte pairing bij onze ravioli!

Malbec – Dujo Y Izard – 45
Frankrijk – kruidig, vol en lichte tannines. zomers rood!

Rioja  Grand Reserva – Don Jacobo – 48
Spanje – Specerijen, balans en vanille
36 maanden eikenhout. Prachtige pairing met ons Texels Lam
!

Barolo – Bourgogno “No Name” – 64
Italië – Verfijnd, veel gedroogd fruit, klassiek
100% nebbiolo

Amarone – Bolla “Le Poiane” – 92
Italië – Kersen, jam, vanille. Prachtig in balans
2 jaar houtrijping

-DESSERT & PORT-

Moscato D’Asti – Tenimenti Ca’Bianca – 5,5             
Italië – honing en bloemen. Klein bubbeltje

Pedro Ximenez – Osborne – 6
Spanje – sherryport, rozijn, vijg, stroperig
fantastisch bij chocolade

Ruby Fine Port – Calem – 6
Portugal – veel rood fruit, zachte specerijen

10 Years Old Port – Calem – 6,5
Portugal – krenten, hout, gedroogde vijgen
perfecte pairing bij het kaasplateau!

Bon Appetit

Kok in de keuken van Restaurant Brasserie Quinty's De Koog Texel
Vis met tomaatjes op de menukaart van Restaurant Brasserie Quinty's De Koog Texel
Steak op de menukaart van Restaurant Brasserie Quinty's De Koog Texel
In de keuken van Restaurant Brasserie Quintys De Koog Texel
Eetcafe Restaurant Brasserie Quinty's De Koog Texel